Ime i prezime - gramatikom do identiteta - Bošnjak-Botica, Tomislava (Array, 2006)
Osobno ime i prezime bitan su dio identiteta svakoga čovjeka, ali i jezične činjenice. Kao imenice u hrvatskome pripadaju kategoriji promjenjivih riječi. Na njihovu sklonidbu utječu različita obilježja: podrijetlo, rod, motiviranost, glasovni i prozodijski oblik. U radu se razmatraju neke sklonidbene inačice na hrvatskome jezičnome području (npr. Míro i Mîro) i nude donekle drugačija normativna rješenja od dosadašnjih.