Tito poslije Tita ili potraga za izgubljenim vremenom - Belaj, Marijana (2004)
Kip Josipa Broza Tita u Kumrovcu mjesto je u koje se projiciraju i na kojem se sukobljavaju opozicijski politički glasovi. U vezi je to s pitanjem što kip za njih predstavlja. Sigurno je da ono što se kipu pripisuje nadilazi njegovu fizičku pojavnost. Međutim razumjeti činjenicu doživljavanja kipa izvan njegove puke fizičke pojavnosti putem osluškivanja i interpretacije oprečnih ideja čini se nedostatnim. Polazeći od toga da identiteti nisu u prvome redu pitanje ideja, nego svakodnevne prakse, u radu se nastoje naznačiti odgovori na pitanja što se događa uokolo kipa Josipa Broza i kako utječe na one koji ga izravno koriste. Izlaganje se temelji na empirijskim podacima prikupljenim tijekom proslave Dana mladosti u Kumrovcu, a kip J. B. Tita zauzima važno mjesto u tom događaju. Fenomenološki pristup, odnosno “ thinking with one's feet” , kao što Michael Jackson sugerira, bio je podlogom za istraživanje i pokušaj razumijevanja stvari i mjesta onakvima kakve jesu.