Novi pristupi informacijama integracijom web servisa i mobilnih uređaja - Mateljan, Vladimir (Array, 2003)
U radu su prikazana iskustva koja su stečena tijekom razvoja implementacije i korištenja sustava Studomat za prijavu ispita na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakultetu u Zagrebu. U radu se objašnjava kako su riješeni problemi koji su se pojavili tijekom razvoja sustava. Predlažu se buduća unapređenja sustava u smislu povezivanja sa bazom identifikacijskih kartica studenata, prelazak na model XML Web servisa i stvaranje klijentskih aplikacija za, stolna računala, ručna računala i mobilne telefone.