Database of Grammatical Sentences of Croatian Language - 2. Tepeš, Božidar (Array, 2001)
Prema uzoru na vodeći projekt koji se bavi problemom lingvističke baze podataka ( Penn Treebank project of Linguistic Data Consortium (Bias, A., Ferguson, M, Katz, K., Macinture, R. (1995))) u radu se pokazuje mogućnost rada s lingvističkom bazom rečenica i gramatike hrvatskog jezika. U radu se predlaže takva struktura baze rečenica hrvatskog jezika u kojoj rečenice čine povezano stablo, a uz riječi su pridružene njihove osnovne karakteristike. Baza također sadrži funkcijsku strukturu svake rečenice. Struktura baze je rezultat teoretskog istraživanja na polju računalne lingvistike i njene primjene na hrvatski jezik. Izrada ovakve lingvističke baze je polazna osnova za daljnja istraživanja hrvatskog jezika i testiranje dobivenih rezultata. Bazi se može pristupiti preko Interneta (infoz.ffzg.hr).