Digitalna zbirka ispitne literature na Filozofskom fakultetu - Kranjec, Irena (Array, 2006)
U nizu dokumenata o socijalnoj politici Europske unije spominje se problem društvene isključenosti i smjernice za uključivanje osoba s invaliditetom u život zajednice. Naše istraživanje će uključivati studente s invaliditetom na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kojih je svake godine sve veći broj. Na Fakultetu je u nekoliko zadnjih godina učinjeno mnogo u otklanjanju fizičkih barijera za nesmetano kretanje studenata s invaliditetom, opremljena je specijalizirana računalna učionica te pokrenuta izgradnja Digitalne zbirke ispitne literature. Ovim istraživanjem željeli smo utvrditi koji je stav studenata prema računalima, odnosno kako oni vide ulogu računala u suvremenom obrazovanju. Također, koliko i je su li uopće zainteresirani za pristup ispitnoj literaturi u digitalnom obliku te znaju li za nju i koriste li je.