"Knowledge management" i zaštita hrvatskih spomenika - Turković, Tin (2006)
Autori u svome radu oslikavaju obrise jednog mogućeg scenarija razvoja povijesti umjetnosti kao struke u hrvatskim okvirima. Posebno se osvrću na zaštitu znanstvene informacije o spomeničkoj baštini kroz digitalizaciju kao jedan izuzetno važan aspekt zaštite kulturne baštine općenito. Ističu da je kvaliteta zaštite spomeničke baštine izravno povezana sa sposobnosti struke povijesti umjetnosti da se transformira i prilagodi standardima i praksama ERA-e (European Research Area).