Uloga školske knjižnice u poticanju čitanja - Hebrang Grgić, Ivana (Array, 2003)
Navedene su uloge i zadaće školskih knjižnica. Izneseni su rezultati najnovijih istraživanja o razvoju čitanja u najranijoj dobi kao i podaci o pismenosti u svijetu. Objašnjeni su projekti Kongresne knjižnice u Washingtonu kojima se potiče čitanje kroz rad narodnih i školskih knjižnica.