Tomizza, istarski fantastičar - Roić, Sanja (Array, 2002)
Dio opusa Fulvia Tomizze može se svrstati u fantastičnu književnost. Predlažu se narativni modeli za uvrštavanje i klasificiranje i vrednuje autorov doprinos