Kult sv. Anastazije prije prijenosa njenih relikvija u Zadar (304.-800.) - Vedriš, Trpimir (2004)
Tema izlaganja jest najraniji kult zadarske zaštitnice sv. Anastazije u razdoblju između 4. i 9. stoljeća. Središnje su teme nastanak i tekstualna transmisija legende o mučeništvu, prenošenje mučeničinih relikvija, razvoj štovanja u Carigradu i Rimu, te višestruki identitet mučenice u ranosrednjovjekovnim hagiografskim izvorima.
Projekt MZOS
HRV