Revolution, Cinema, Painting: Creative Recycling of Images in the work of Tom Gotovac - Gilić, Nikica (2005)
Autor opisuje strategije reciklaže vizualnih sadržaja (filmovi, slike) u filmovima Tomislava Gotovca i vezu tih slika s motivima povijesnih i umjetničkih revolucija. Na primjeru Gotovčevih filmova (Proroci, Tomislav Gotovac, Dead Man Walking) objašnjava i položaj i funkciju suvremene konceptualne umjetnosti.