Srbi u Hrvatskoj u hrvatskoj i srpskoj historiografiji: problemi usporedbe dvije interpretacijske tradicije - Roksandić, Drago (Array, 2002)
Pisac istražuje na koje načine se problematika povijesti Srba u Hrvatskoj distinktivno istražuje u hrvatskoj i srpskoj historiografiji i uspoređuje temeljna obilježja ove dvije interpretacijske tradicije.