Predratna psihoza: slike tridesetih u "Izbavitelju" Krste Papića - Gilić, Nikica (2005)
Papićev film kao umjetničko djelo na može se svesti ni na priču o antifašizmu niti na priču o subverziji domnantnih modela, kao što se ne može svesti ni na zadovoljavanje pravila žanra. Fantastičarski eskapizam predstavlja odmak od propisivanih značenja i filmskih kodova.
Projekt MZOS
HRV