Politička Zagorka: "Kamen na cesti" kao feministička književnost - Grdešić, Maša (Array, 2004)
Razaranje strukure ljubavnoga romana i otpor prema unaprijed uobličenim sudbinama ženskih likova unutar klasičnoga realističkog pripovijedanja čini Zagorkin Kamen na cesti zanimljiv iz perspektive feminističke kritike.