U potrazi za (izgubljenim) identitetom: škarama kroz svilu - Lugarić, Danijela (2005)
Članak propituje utmeljenost čitanja proznoga opusa Irene Vrkljan u kontekstu 'zenske' knjizevnosti. Tematizira se polozaj glasa pripovjedaca u autobiografiji te propituju odnosi prostora teksta i stvarnoga prostora.
Projekt MZOS
HRV