Ludičko i političko u "komedijama" Nikole Nalješkovića - Rafolt, Leo (2005)
U tekstu se Nalješkovićeve komedije ili, točnije, njegove pastirske igre, farse i dvije rudimentarno komediografske forme, nastoje čitati u ključu političke aluzivnosti. Problemi koji se pritom pokušavaju otčitati iz tih drama su sljedeći: latentna mizoginija, subverzivni impulsi, klasna stratifikacija protagonista itd.
Projekt MZOS
HRV