Poslanice Nikole Nalješkovića - Fališevac, Dunja (Array, 2005)
U radu se, prvo, opisuje povijest žanra poslanice, a zatim se nakon analize motivsko-tematskih sastavnica i klasifikacije Nalješkovićevih poslanica, nastoje opisati razine i modusi autobiografičnosti u tim poslanicama.