Grob kao znak i poruka. Japodski svijet mrtvih - Olujić, Boris (Array, 2002)
Grob je oznaka identiteta i zbroj velikog broja poruka koje šalje određeno društvo. Ove su poruke namijenjene njemu samome, kao obilježje posebnosti i vlastitosti, te bitan dio vertikale unutrašnjeg jedinstva i okupljanja. One su ujedno upućene i drugima, kao vanjski znak raspoznavanja u prostoru.