Svečanost u hrvatskoj ranonovovjekoj epici - Fališevac, Dunja (2005)
Polazeći od značenja pojma svečanost, u radu se analiziraju opisi svečanosti u hrvatskoj ranonovovjekoj epici te se pokazuje kakve su funkcije takvih tema u prikazivanju povijesnih svjetova (sankcioniranje postojećeg poretka, odterećivanje od teške povijesne zbilje itd.). Isto tako nastoji se pokazati kako se opisi svečanosti javljaju najčešće u doba baroka te da pokazuju težnju epohe baroka intermedijalnosti.