Hrvatska tradicijska kultura i Stari zavjet - Botica, Stipe (Array, 2004)
Starozavjetna je Biblija znatno utjecala na nastanak i izgled hrvatske tradicijske kulture. U radu se raščlanjuje dio narodnoga života i običaja i hrvatska usmena književnost i supostavlja u starozavjetni kontekst. U oba slučaja se vidi da su u Bibliji našli svoje ishodište i da je iz nje potekla hrvatska duhovnost koja se pojavila, razvijala i čuvala u tradiciji.