Vidno i slušno pamćenje teksta - Dobrić, Arnalda (Array, 2005)
U istraživanju o uspješnosti pamćenja pročitanog i odslušanog teksta sudjelovale su studentice fonetike. Uspješnost pamćenja podataka ispitivana je testovima o pročitanom i odslušanom tekstu s vremenskim odmakom od pet minuta, tjedan dana te dva i četiri tjedna nakon nakon izlaganja stimulusu. Budući da se vidnim kanalom informacije primaju i vremenski i prostorno, a slušnim samo vremenski, istražuje se znači li dvostruko enkodiranje i bolje pamćenje.