Festivali i kulturni turizam - tradicija u suvremenosti - Potkonjak, Sanja (Array, 2006)
Hrvatska turistička strategija prepoznaje upotrebu tradicijskih vještina i obrta kao važan aspekt u kreiranju turističke ponude i destinacije. U 2005. godini posebna se pažnja posvećuje zaštiti, promicanju i valoriziranju tradicijskih obrta i vještina kao načina očuvanja nematerijalnih znanja i vještina tj. nematerijalne hrvatske kulturno-povijesne baštine. Rad prezentira tri studije slučaja koje ukazuju na načine na koje festivali mogu pripomoći očuvanju hrvatske baštine.