Konvencionalne konceptualne metafore i idiomatičnost - Stanojević, Mateusz-Milan (Array, 2005)
Konceptualne su metafore način povezivanja dviju domena. Konvencionalnost jezičnog izraza konceptualne metafore odražava konvencionalnost metaforičkog preslikavanja koje izražava. U radu ćemo na primjerima konceptualnih metafora s ciljnom domenom LJUBAV pokušati istražiti može li se razina idiomatičnosti nekog jezičnog izraza povezati s njegovom konceptualnom konvencionalnošću.