Informacijski ratovi u informacijskom prostoru - Tuđman, Miroslav (2005)
U 21. stoljeću informacijska znanost i bibliotekarstvo našli su se u novom okruženju. Oni se bave Informacijskim prostorom koji je postao bojišnica suvremenog globalnog društva. U informacijskom prostoru vode se Informacijski ratovi – ikako bi se osigurala informacijska nadmoć. U informacijsko doba informacijski je prostor postao bojišnicom, prostorom u kojem se ne razmjenjuju samo istinite i objektivne informacije, prostorom u kojem se informacijama ratuje za prevlast i dominaciju. Zato autor zagovara odgovornost za organizaciju i razmjenu znanja u informacijskom prostoru na novim osnovama.
Projekt MZOS
HRV