Rezultati dosadašnjih istraživanja novog pleistocenskog lokaliteta na Marleri u južnoj Istri - Brajković, Dejana (Array, 2005)
U kamenolomu Marlera u južnoj Istri otkrivene su dvije pukotine zapunjene izrazito fosilifernim, karakterističnim pleistocenskim sedimentima. Od faune su preliminarno određeni pripadnici sljedećih skupina: Pisces, Aves, Insectivora, Chiroptera, Rodentia, Carnivora i Ungulata. Radiometrijskim datiranjem fosilnih ostataka dobiven je rezultat od 41.600+/-1.300/1.100 godina prije sadašnjosti. Morfometrijski su detaljnije determinirani zubi voluharica (Arvicolidae, Rodentia). Prisutnost čovjeka na ovim prostorima potvrđuje više nalaza rožnjaka, nedvojbeno modificiranih ljudskom rukom.