Motivacija za studij i zadovoljstvo studijem - Palekčić, Marko (Array, 2005)
Rad prezentira rezultate empirijskog istraživanja provedenog među 489 studenata Sveučilišta u Zadru akademske 2002/03. godine. Utvrđena je statistički značajna pozitivna korelacija između dominantnih personalnih i socijalnih motiva za izbor studija i zadovoljstva sadržajem studija. Istraživanjem nisu potvrđene statistički značajne veze između motiva za izbor studija i načina poučavanja, što ukazuje na potrebu podizanja kvalitete organizacije studija i rada sa studentima.