Biblijski frazemi sa zoonimskom sastavnicom u hrvatskom, češkom i poljskom jeziku - Ribarova, Slavomira (Array, 2005)
Autorice analiziraju simboliku i značenje zoonima u biblijskim frazemima hrvatskoga, češkoga i poljskoga jezika. Uzimajući u obzir biblijsko porijeklo frazema, utvrdit će se zastupljenost i motiviranost tih zoonima u frazeologijama sva tri jezika. U analizi će se obratiti pozornost na strukturna obilježja frazema i njihovu međusobnu potpunu ili djelomičnu ekvivalenciju.