Prilike u Vedešinu i Umoku od sredine 18. do sredine 19. stoljeća - Holjevac, Željko (Array, 2004)
Na temelju vlastitih istraživanja u mađarskom državnom arhivu u Budimpešti autor se u ovome radu ukratko osvrće na demografske, društvene i gospodarske prilike u Vedešinu i Umoku u kasnofeudalnome razdoblju od sredine 18. do sredine 19. stoljeća, tj. u vremenu u kojemu su zapadnougarski, danas gradišćanski, Hrvati još bili većinski žitelji u oba sela.