Interaktivni dječji slikovni rječnik - Kocijan, Kristina; Ujdur, Ante; Stojanov, Tomislav; Dovedan Han, Zdravko (2005)
Sve veća očekivanja od djece koja kreću u školu, kako u pogledu školskih programa tako i zahtjeva okoline, dovode ih u situaciju da sve brže moraju usvajati određene vještine. Upravo iz tog razloga, razvili smo program Dječji slikovni rječnik s namjenom bogaćenja rječnika djeteta koji bi pridonio lakšem razumijevanju te kreativnijem mišljenju i prosuđivanju od najranijeg djetinjstva do početka školovanja. Osim povećanja djetetova fonda riječi, drugi izravni i neizravni ciljevi ovog projekta jesu razvijanje njegovih perceptivnih sposobnosti, usvajanje matematičkih pojmova, upoznavanje osnovnih jezičnih struktura, pomoć pri vježbama koncentracije i lijepa izražavanja, te stjecanje preduvjeta za uspješno savladavanje tehnike čitanja i pisanja. Na projektu sudjeluju stručnjaci iz područja logopedije, lingvistike, dječje psihologije, fonetike i informatike.
Projekt MZOS
HRV