Vjerski i nacionalni identiteti u likovnoj umjetnosti na području Varaždinskog generalata u ranom novom vijeku - Damjanović, Dragan (2002)
U članku se govori o kulturnoj djelatnosti generala Mihajla Miakšinovića u Varaždinskom generalatu u drugoj polovini 18. stoljeća. Naglasak je stavljen na nastanak dvaju ikonostasa u pravoslavnim crkvama u Dišniku u Moslavini i Plavšincu u Podravini. Na oba ikonostasa prikazani su hrvatski i srpski grbovi kao zanimljiv primjer protoromantičarskih elemenata u umjetnosti 18. stoljeća. Njihova pojava tumači se unutar povijesnog koteksta u kojemu su djela nastala, kao i unutar pojava "historicizama" unutar baroka.