Hrvatski identitet za strategiju razvoja - Šola, Tomislav (2004)
Kultura treba biti početna sintagma razvojne strategije. Kvalitetan sustav vrijednosti i živ identitet su srž razvojne strategije, a baštinske institucije su sredstvo kojim se osigurava kvalitetan, uravnotežen razvoj kao osnova budućeg prosperiteta.