Kurikulum studija pedagogije - Hrvatić, Neven (2003)
Studij pedagogije treba osigurati osposobljavanje pedagoga suvremenog profila koji će kvalificirano, kreativno i djelatno obnašati stručne pedagoške poslove u okviru stručnih, razvojnih i pripremnih službi bez kojih je nezamisliva suvremena škola, kao i moći kompetentno se snalaziti na brojnim radnim mjestima izvan školskog sustava u uvjetima poduzetništva i tržišta rada. Zadaci studija ostvaruju se u obaveznim i izbornim modulima tako da svaki sa svog znanstvenog aspekta pridonosi sustavnoj izgradnji pedagogijskog mišljenja, analize i zaključivanja, te osposobljava studente za konkretan pedagoški rad stjecanjem odgovorajućeg praktičnog, stručnog i znanstvenog instrumentarija za profesionalno i inovirajuće djelovanje u autentičnim pedagoškim situacijama.
Projekt MZOS
HRV