Heritološki aspekti starog grada Dubovca - Šola, Tomislav (2005)
Upotreba baštine (posebno za potrebe turizma / kulturnog turizma) dobro je poznata praksa u cijelom svijetu. Uspjeh takvih projekata zasniva se na timskom radu stručnjaka predvođenim ekspertima za baštinu koji imaju znanja i sposobnosti, te vladaju vještinama potrebnim da se postigne željeni cilj, odnosno da se baština na primjeren način stavi u funkciju razvoja lokalne zajednice.