Prilog postupku ispitivanja okulomotorne koordinacije - Jerneić, Željko; Rohaček, Antun; Rimac, Ivan (1982)
Na osnovu analiza interkorelacija između aspekata okulomotorne koordinacije dobivenih mjerenjem vremena rada, broja pogrešaka i kumulativnog trajanja rada u pogrešci na Bonnardelovoj sinusoidi i omegi, provjerena je opravdanost korekcije vremena rada na sinusoidi koja neutralizira nedostatak aparature koja dopušta napredovanje uz konstantnu pogrešku, te predloženi neki novi kriteriji efikasnosti rada na ovim aparaturama koji pokazuju bolje slaganje među istim mjerama dobivenimna dvije upotrebljene aparature. Predloženi novi kriteriji zasnivaju se na proporciji ili trajanju efikasnog rada, te na odnosu mjera efikasnog i neefikasnog rada. Sve predložene mjere zasnivaju se na mjerenju kumulativnog trajanja pogreške.
HRV