Smisel in vsebina razstav o dediščini ali izdelek kot vpliv - Šola, Tomislav (Array, 2003)
Razstave se smatraju ze edini izdelek institucij s področja dediščine. Tako institucije kot razstave so zgolj del kompleksnega izdelka, ki presega to zunanjo podobo muzeja. Vpli na družbeno skupnost s ciljem harmoničnega razvoja in ravnovesja med človekom in njegovim okoljem je kibernetični problem upravljanje družbe. Modrost kot oblika moralno usmerjenega znanja mora biti glavni izdelek dejavnosti na području dediščine.