Opća teorija baštine ili prolog za heritologiju - Šola, Tomislav (Array, 2003)
Kada heritologija, ako tako zovemo opću teoriju baštine, dobije koherenciju znanosti i prepoznavanje akademska zajednice, njen sadržaj će definirati nova razgraničenja i po kojima će objedinjavati osobine informacijske znanosti odnosno stajati će na vrhu piramide koju čini teorija informacija i pojedinačne, na njoj osovljene opisne discipline.