Dvostruka prezimena kao pravopisni problem - Frančić, Anđela (2002)
U uvodnome dijelu rada donosi se pregled razloga pojave dvostrukih prezimena, određuje se njihovo mjesto u antroponimijskome sustavu i sagledava njihov odnos prema ostalim kategorijama toga sustava. Središnji dio rada posvećen je pravopisnim problemima u bilježenju dvostrukih prezimena (da li ih bilježiti sa spojnicom ili bez nje) te sklonidbenim odlikama takvih prezimena (koje diktira zapis). Predlaže se da se način bilježenja prepusti volji nositelja.
Projekt MZOS
HRV