Dvostruka prezimena kao pravopisni problem - Frančić, Anđela (Array, 2002)
U uvodnome dijelu rada donosi se pregled razloga pojave dvostrukih prezimena, određuje se njihovo mjesto u antroponimijskome sustavu i sagledava njihov odnos prema ostalim kategorijama toga sustava. Središnji dio rada posvećen je pravopisnim problemima u bilježenju dvostrukih prezimena (da li ih bilježiti sa spojnicom ili bez nje) te sklonidbenim odlikama takvih prezimena (koje diktira zapis). Predlaže se da se način bilježenja prepusti volji nositelja.