Imena i standardni jezik - Frančić, Anđela (Array, 2003)
U radu se govori o prezimenima s odlikama zavičajnog idioma i obvezatnim prilagodbama pri njihovu uključivnju standardni jezik. Upozorava se na povijesne zablude ispravljanja i prekrajanja takvih prezimena te ističe potreba poštivanja izvornoga lika jer su u njemu sadržane, uz nejezične, i mnoge važne jezične obavijesti i svjedočanstva.