Prezimena u nastavi hrvatskoga jezika - Frančić, Anđela (Array, 2003)
U uvodnome dijelu rada donose se osnovne informacije o prezimenu kao onomastičkoj kategoriji, njegovoj pojavnosti i ustaljivanju. Slijedi sažet prikaz rezultata istraživanja međimurskih prezimena te prijedlog izrade rječnika koji bi na satovima hrvatskog jezika ili u izvannastavnim aktivnostima mogli izraditi učenici uz pomoć nastavnika. Prikupljajući i obrađujući prezimena u svojemu naselju, učenici zapažaju bitne odlike prezimena, među kojima je i prisutnost elemenata zavičajnog idioma u njihovu kreiranju te specifičan odnos prema standardnojezičnoj normi.