Problemi računalne obrade podataka u etnološkoj kartografiji - Belaj, Marijana (2001)
Primjena računalnih tehnologija i programa novi je korak u razvoju etnološke kartografije, odnosno, u širem smislu, u razvoju komparativnih istraživanja u etnologiji. U tekstu se nastoji ukazati na probleme i zahtjeve vezane uz informatizaciju etnološke kartografije, koji su konkretizirani u brojnim radovima, raspravama i konzultacijama. Također se nastoji ukazati i na nove mogućnosti koje se u tom procesu otvaraju. Zahtjevi, problemi i nove mogućnosti prikazani su putem razjašnjenja pojedinih općih pojmova u etnološkoj kartografiji, no u kontekstu njezine informatizacije.
Projekt MZOS
HRV