Problematika književnosti nacionalnih manjina i studij književnosti - Marinković, Dušan (Array, 2004)
Rad se odnosi na problematiku tumačenja književnosti kao znaka kulture, posebno na istojezičnom području. Pri čemu se tema eleborirala na građi književnog rada Srba iz Hrvatske