Nacionalna i/ili interkulturna povijest književnosti - Kovač, Zvonko (2004)
Predavanje je imalo za cilj predstaviti projekt Moderne teorije povijesti književnosti kroz njegovu možda najosjetljiviju dimenziju, odnos nacionalne književnosti i međuknjiževne zajednice, odnosno interkulturnog konteksta.