Jezik kot vrednota - Peti-Stantić, Anita (Array, 2003)
Avtorica pojmuje identifikacijsko vrednoto kot neizogiben element teorije knjižnega jezika in pri tem poudarja nujnost odmika od teorije norme in kodifikacije ter nujnost premika k problemu funkcijske stilistike pri predstavitvi položaja knjižnega jezika danes.