O uporabi i razumijevanju stranih riječi - Skelin Horvat, Anita (Array, 2005)
Kako se govornici razlikuju po dobi, spolu, društvenom statusu i drugim parametrima to utječe na njihov način govora, između ostalog i na njihov izbor leksičkog materijala. Zanimalo nas je kako se ove razlike očituju u uporabi i razumijevanju posuđenica i tuđica. Sastavili smo test kojim smo željeli vidjeti tko koristi više posuđenica i tuđica, te tko ih više razumije s obzirom na razliku u ekonomskom statusu, spolu i dobi.