Sabor u Brucku na Muri i hrvatsko-slavonski staleži (1578) - Štefanec, Nataša (2004)
Predavanje o razvoju institucija vojne vlasti u Hrvatsko-slavonskom kraljevstvu u 16.stoljeću i usporedna analiza odnosa prema osmanskoj prijetnji na hrvatsko-slavonskoj i unutrašnjeaustrijskoj strani.