Kategorijalna svojstva imenskih riječi - Pranjković, Ivo (Array, 2004)
U prilogu se raspravlja o temeljnim gramatičkim osobitostima imenskih riječi, tj. o onim osoibitostima po kojima te riječi izdvajamo u posebne vrste. Temeljnom gramatičkom osobitošću imenica smatra se gramatička predmetnost, kod zamjenica su to zamjenjivost (supstantivnost) i upućivačka narav (foričnost), kod pridjeva potpuna gramatička i semantička nesamostalnost, a kod brojeva precizna kvanitfikacija.