Kategorijalna svojstva imenskih riječi - Pranjković, Ivo (Array, 2004)
U članku se raspravlja o temeljnim gramatičkim osobitostima imenskih riječli, tj. o onima osobitostima po kojima te riječi izdvajamo u posebne vrste. Temeljnom gramatičkom osobitošću imenica smatra se gramatička predmetnost, kod zamjenica su to zamjenjivost (supstitutivnost) i upućivačka narav (foričnost), kod pridjeva potpuna gramatička i semantička nesamostalnost, a kod brojeva precizna kvantifikacija.