Fojnička latinska gramatika - Pranjković, Ivo (2004)
U članku je ponajprije riječ o (eventualnom) autorstvu rukopisne latinske gramatike nekoga od franjevaca Bosne Srebene koja se čuva u samostanu u Fojnici. Za razliku od nekih drugih istraživača koji su autorstvo te gramatike pripisivali fra Stjepanu Marijanoviću u prilogu se nude argumenti u prilog tvrdnji da je autor te rukopisne gramatike fra Marijan Jakovljević (stariji).
Projekt MZOS
HRV