Što je stvarno u stvarnosnom pjesništvu - etika čitljivog teksta - Vuković, Tvrtko (2003)
Takozvana stvarnosna poezija nastaje usvajanjem novih oblika društvene funkcionalizacije književnosti i umjetnosti u cijelosti. Radom se istražuju izmjene receptivnih modela i kodova koji pogoduju privođenju što većeg broja čitatelja te u konačnici osnažuju tek oblikovano kaptitalističko tržište kulturnih roba. U zaključku se analiziraju etičke implikacije toga postupka.
Projekt MZOS
HRV