Glagolske kategorije prema imenskima - Pranjković, Ivo (2003)
U prilogu je riječ o onim gramatičkim kategorijama koje su zajedničke imenskim riječima i glagolima, posebno kategorijama broja i lica. Naime, kod imenskih riječi kategorije kao što su broj i lice odnose se na same imeske riječi, a kod glagola označuju broj predmeta odnosno broj sudionika govorn9oga čina, pa su izrazito sintaktički relevantne.
Projekt MZOS
HRV